evenement icon

Filmhuis presenteert Una Mujer Fantástica

20 februari 2018
Tijd: 20:00:00
Filmhuis presenteert Una Mujer Fantástica

Una Mujer Fantastica is een liefdevol en levendig portret van een ijzersterke vrouw. Marina is overdag serveerster en ’s avonds nachtclubzangeres. Ze is een transgender vrouw en daardoor is haar leven complex: ze heeft te maken met vooroordelen en afwijzing, maar vecht voor haar recht zichzelf te zijn.

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

De Chileense regisseur Sebastián Lelio schetst na Gloria met Una Mujer Fantastica (een fantastische vrouw) opnieuw een intiem portret van een vrouw die graag zichzelf wilt zijn, maar door haar omgeving wordt gedwarsboomd. Una Mujer Fantastica is winnaar van het beste script op het Filmfestival Berlijn 2017.