Expositie "Dichter bij Kunst" in de bibliotheek

Dichtkunst gecombineerd met een beeldend kunstwerk. Dat is wat er te zien is bij de expositie "Dichter bij Kunst" van 3 januari tot en met 27 februari in de bibliotheek van Lisse aan de Koninginneweg 79A in Lisse.  

Kunstwerken in de vorm van schilderijen, foto's, beelden en diverse andere kunstvormen worden gecombineerd met gedichten van Alida van Leeuwen. Zij was in de periode van 2016 tot en met 2019 dorpsdichter van Lisse en binnenkort verschijnt haar dichtbundel. Dit wordt een prachtig naslagwerk in de vorm van een full-colour kunstboek waarbij haar gedichten zijn geïllustreerd met passende kunstwerken van leden van het regionale KunstenaarsCollectief KuCo. 

Deze kunstwerken zijn tijdens de expositie "Dichter bij Kunst" in het echt te zien, natuurlijk vergezeld met het bijbehorende gedicht. Dit keer dus niet alleen een expositie om te bekijken, maar ook om te lezen.

De week van de poëzie

In het kader van de week van de poëzie is er op zondag 2 februari 2020 een gezellige en kunstzinnige bijeenkomst rond “Dichter bij Kunst” in de bibliotheek van Lisse. Naast de expositie zal Alida van Leeuwen, die dorpsdichter was in Lisse in de periode van 2016 tot en met 2019, samen met een aantal collegadichters een presentatie geven waarin zij diverse van hun gedichten zullen voordragen. Iedere dichter zal op unieke eigen wijze zijn of haar werk met het publiek delen. Deze voordrachten zijn doorlopend tussen 13.30 en 15.00 uur. Ook is er gelegenheid om diverse kunstenaars persoonlijk te ontmoeten en unieke kunstwerken en bijzondere dichtbundels aan te schaffen. De dichtbundels kan men laten signeren om zo een uniek exemplaar te verkrijgen.

Overzicht van alle data

  • 3 januari 2020 vanaf 09:00 t/m 27 februari 2020 tot 17:00