Filmhuis Lisse presenteert The Peanut Butter Falcon

De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler, die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor, een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis.

‘The Peanut Butter Falcon’ is een komische avonturenfilm met in de hoofdrollen Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church en Bruce Dern. De cast is een belangrijk sterke kant van de film. Steracteur Shia LeBeouf zet een opmerkelijk naturel personage neer, maar de echte ster is nieuwkomer Zack Gottsagen. De rol is speciaal voor hem geschreven, nadat de regisseurs sterk onder de indruk van zijn talent raakten toe ze hem zagen op een kamp voor acteurs met een handicap. Hij overtuigt met een emotioneel overtuigend spel, waardoor het publiek hem wereldwijd in de armen sluit.

De film beleefde zijn wereldpremière tijdens het festival South by Southwest en won daar de publieksprijs in de sectie ‘Narrative Spotlight’.

Publieksfavoriet op het Leiden International Filmfestival 2019.

Overzicht van alle data

  • 31 maart 2020 van 20:00 tot 22:30