Filmhuis Lisse: Shoplifters

Hoewel een familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld. Winnaar van de Gouden Palm.

Shoplifters

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Shoplifters won in mei 2018 de Gouden Palm van Cannes. Dat was voor het eerst sinds 21 jaar dat een Japanse film deze prestigieuze prijs won. Regisseur Hirokazu Koreeda debuteerde in 1998 met After Life en sindsdien bouwde hij aan een prachtoeuvre met films als Still Walking en Like Father Like Son, allen in Filmhuis Lisse te zien geweest.

In eigen land werd de film een enorme hit. Niet iedereen is echter lovend. De Japanse premier Abe was er niet over te spreken, en rechtse politici laken het negatieve beeld dat de film geeft van de Japanse samenleving. Koreeda haalt de schouders erover op: ‘Ik zie het vooral positief in dat deze film meer mensen bereikt dan al mijn eerdere werk.’

Shoplifters is de Japanse inzending voor de Oscars.

Toegangskaartjes Filmhuis Lisse

  • € 7,00 Losse kaartjes
  • € 6,00 Leden Filmhuis Lisse

De voorstellingen beginnen om 20:00 uur tenzij dit anders wordt aangegeven.
De kassa gaat een half uur voor de voorstelling, dus om 19:30 uur, open.
De kassa van het FHL bevindt zich niet bij de ingang maar achter in de foyer van Floralis.
De zaal gaat ongeveer 15 minuten voor aanvang open voor het rustig zoeken van een plek.
Dankzij de oplopende rijen stoelen is er overal prima zicht op het grote doek.
Er zijn 240 plaatsen beschikbaar – vol = vol – en leden hebben geen voorrang.
Alleen contante betaling (bij voorkeur met gepast geld)

Kijk voor meer informatie op de website van het Filmhuis Lisse

Overzicht van alle data

  • 11 juni 2019 van 20:00 tot 22:30