Filmhuis Lisse: Styx

Styx toont een overlevingsstrijd op zee waarin een sterke vrouw worstelt met morele dilemma’s en de beperkingen van haar kunnen. Een indrukwekkende en persoonlijke film die het thema vluchtelingencrisis op indringende wijze verbeeldt. Een film die uitnodigt tot uitgebreid napraten met uw kijkgezelschap.

Styx

Volgens de Griekse mythologie vaar je bij jouw dood de Styx over naar de onderwereld. In de film van Wolfgang Fischer is het niet Charon die ons meeneemt naar de onbekende wereld, maar spoedarts Rike. Niet in een gammel bootje, maar met een klein en fijn zeiljacht.

Rike is een succesvolle arts. Om te ontsnappen aan haar stressvolle bestaan, onderneemt ze in haar eentje een lange zeiltocht van Gibraltar naar het vulkanische eiland Ascension in de Atlantische Oceaan. Haar verlangen naar een zorgeloze vakantie lijkt aanvankelijk uit te komen, totdat ze na een storm op een zwaar beschadigde boot stuit, vol met wanhopige vluchtelingen. Meer dan honderd mensen dreigen te verdrinken. Rike probeert hulp in te roepen, maar ontdekt tot haar ontzetting dat ze er helemaal alleen voor staat. Ze wordt geconfronteerd met een belangrijke beslissing…

Het drama van Wolfgang Fischer werd in Berlijn bekroond met het Europa Cinemas Label en de Prijs van de Oecumenische Jury.

Toegangskaartjes Filmhuis Lisse

  • € 7,00 Losse kaartjes
  • € 6,00 Leden Filmhuis Lisse

De voorstellingen beginnen om 20:00 uur tenzij dit anders wordt aangegeven.
De kassa gaat een half uur voor de voorstelling, dus om 19:30 uur, open.
De kassa van het FHL bevindt zich niet bij de ingang maar achter in de foyer van Floralis.
De zaal gaat ongeveer 15 minuten voor aanvang open voor het rustig zoeken van een plek.
Dankzij de oplopende rijen stoelen is er overal prima zicht op het grote doek.
Er zijn 240 plaatsen beschikbaar – vol = vol – en leden hebben geen voorrang.
Alleen contante betaling (bij voorkeur met gepast geld)

Kijk voor meer informatie op de website van het Filmhuis Lisse

Overzicht van alle data

  • 4 juni 2019 van 20:00 tot 22:30