Filmhuis Lisse: WAD

Van de sterrenhemel tot de zeehond: regisseur Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis) brengt het unieke Waddengebied op magistrale wijze in beeld. Alle dieren, natuur, weersomstandigheden, en seizoenen in één adembenemende film. “Spectaculair”
Deze documentaire wordt vertoond in het kader van “De Laatste Dinsdag van de Maand Voorstelling in Floralis”.

WAD

Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde. Vanuit een holistische benadering; alles heeft met alles te maken. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad.
Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed.

Wad is de eerste Nederlandse 4K-filmproductie, volledig zonder subsidies tot stand gekomen in samenwerking met vele lokale partners, natuurorganisaties, onderzoekers, recreatiebedrijven en overheden. In de afgelopen vijf jaar filmde de kleine crew, onder aanvoering van regisseur Ruben Smit, op ruim 300 draaidagen ruim 500 uur aan filmmateriaal (ter vergelijking: een gemiddelde speelfilm heeft 30 draaidagen).

Toegangskaartjes Filmhuis Lisse

  • € 7,00 Losse kaartjes
  • € 6,00 Leden Filmhuis Lisse

De voorstellingen beginnen om 20:00 uur tenzij dit anders wordt aangegeven. (Let op: de film WAD op 28 mei 2019 begint om 15.00 uur)
De kassa gaat een half uur voor de voorstelling, dus om 19:30 uur, open.
De kassa van het FHL bevindt zich niet bij de ingang maar achter in de foyer van Floralis.
De zaal gaat ongeveer 15 minuten voor aanvang open voor het rustig zoeken van een plek.
Dankzij de oplopende rijen stoelen is er overal prima zicht op het grote doek.
Er zijn 240 plaatsen beschikbaar – vol = vol – en leden hebben geen voorrang.
Alleen contante betaling (bij voorkeur met gepast geld)

Kijk voor meer informatie op de website van het Filmhuis Lisse

Overzicht van alle data

  • 28 mei 2019 van 15:00 tot 17:30