Bibliotheek Bollenstreek - Expositie Ine Kaaij en Lia Schalk in Bibliotheek Lisse

Expositie van Ine Kaaij en Lia Schalk in Bibliotheek Lisse

Van 20 juli tot en met 11 oktober is in de Bibliotheek van Lisse werk te zien van kunstenaressen Ine Kaaij en Lia Schalk. De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Kunstenaars Ine Kaaij doet voor haar schilderijen inspiratie op tijdens haar dagelijkse wandelingen in park, bos of duin. Vaak keert zij met ezel en olieverf terug naar de ‘ontdekte’ mooie plekjes en schildert daar dan ‘En plein air’. De beste manier om kleur en lichtval te vangen.

Het gaat Ine vooral om het weergeven van een sfeer: ze probeert haar beleving van een plek op het doek weer te geven: het vroege zonlicht dat door de boomstammen speelt, weerspiegelingen in het water. De vitaliteit en groeikracht van Groot Hoefblad en Berenklauw intrigeren haar en probeert ze weer te geven op doek.

Lia Schalk startte in 2009 de ambachtelijke keramiekopleiding in Gouda (toen nog SBB). Een brede opleiding, bestaande uit de vakken draaien, handvormen en glazuren. Na deze opleiding volgde ze cursussen bij onder andere Joop Crompvoets, Aster Caemaert en Fernard Everaert, Willibrord Borger en Willy van Bussel.

Draaien is verreweg haar favoriet, maar daarnaast werkt ze ook nog wel eens figuratief of met (zelfgemaakte) mallen. Naast stoken in de elektrische oven, gebruik ze af en toe de raku-oven. Al met al levert dit zeer gevarieerd werk. Van grove klei tot uiterst fijne porselein, van strak gespoten glazuur tot wat losse decoratie, steeds weer kan ze er blij van worden als ze in haar atelier aan ’t werk is.

De werken van Ine Kaaij en Lia Schalk zijn vanaf 20 juli gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Lisse.