Bibliotheek Bollenstreek - Expositie Rose Volkert en Dorothea Mannes

Kleurrijke schilderijen van Rose Volkert en Boeksculpturen van Dorothea Mannes

Van 11 mei tot en met 17 juli is in de Bibliotheek van Lisse het werk van Rose Volkert en Dorothea Mannes te bezichtigen.

De schilderijen van Rose Volkert kenmerken zich door vrij schilderen in figuratieve – abstracte stijl. De natuur is haar inspiratiebron. Landschappen en abstracte vormen wisselen elkaar af. Door gebruik te maken van acrylverf, medium en natuurlijke materialen, ontstaat er een gelaagde huid, een spannend spel van kleur, vorm, reliëf en structuur.

Rose Volkert gaat onderzoekend en experimenterend te werk. Vanaf het begin tot het einde van het maakproces maakt zij een ontdekkingsreis, waarin zij blijft spelen met lijnen en kleurvlakken tot er een boeiende compositie is ontstaan.

Dorothea Mannes heeft passie voor boekkunst. De basis van al haar delicate werken is een oud ongewenst hardcover boek waaruit door te knippen, doorprikken, scheuren, naaien, branden en lijmen, letterlijk vlinders en andere wezens tevoorschijn komen. In de vitrine in de Bibliotheek toont ze haar nieuwste serie boekensteunen die boekliefhebbers en kunstliefhebbers zeker zullen verrassen. Door naadloos op te gaan in de omgeving worden deze bijzondere boeksculpturen onderdeel van het grotere geheel en ondersteunen ze andere boeken en objecten op de plank, terwijl ze tegelijkertijd op zichzelf staande kunstwerken zijn.

De werken van Rose en Dorothea zijn vanaf 11 mei gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Lisse.

Overzicht van alle data

  • 11 mei 2023 t/m 17 juni 2023