Bibliotheek Lisse - Expositie Peter Oosterhout

Van 2 mei tot 2 juli is in de bibliotheek van Lisse werk te zien van kunstenaar Peter Oosterhout. Peter is een doener en een maker. Het vervaardigen van kunst is voor hem een tweede natuur. En dat kan heel veelzijdig zijn. Op het platte vlak tekent, schildert en maakt hij collages (zowel analoog als digitaal). Ruimtelijk werk maakt hij ook; het liefste gebruik makend van gevonden materiaal of dingen die hij in de kringloopwinkel koopt. Bij dit alles speelt toeval een grote rol.

In zijn vrije werk begint Peter soms met een vaag idee, maar meestal zonder gedachten, en laat vervolgens iets ontstaan. Natuurlijk is het niet zo dat hij alleen blindelings te werk gaat. Peter maakt wel degelijk keuzes. Maar die zijn vooral intuïtief te noemen. Voorliefde voor organische, soms microscopische, details en vreemde fantasiewezens (en hun verbondenheid) maken zijn werk dan af.

Wat hij beoogt met zijn werk? Uiteindelijk wil hij zelf verrast worden door wat er ontstaat. Een surrealistisch beeld: de werkelijkheid, maar dan (heel) anders. En diezelfde verrassing hoopt Peter over te brengen op anderen, eventueel vergezeld van een glimlach.

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Lisse.

Overzicht van alle data

  • 2 mei 2024 t/m 2 juli 2024