Bibliotheek Lisse - Koffie+ | Sprankelende brief schrijven

Op zaterdag 2 december van 10.15-11.45 uur is er weer een Koffie+ in de Bibliotheek van Lisse. Dit keer wordt er een workshop Sprankelende brief schrijven door Joosje Campfens van Sprankelende taal gegeven. De Bibliotheek Bollenstreek wordt tijdens de maand december omgetoverd tot de Warme Bieb. Een initiatief om mensen samen te brengen en te verbinden tijdens de koude en donkere wintermaanden. In elke vestiging is een warme plek te vinden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en mee kunnen doen aan activiteiten.

Tijdens de Warme Bieb in december staan er verschillende vestigingen een hartverwarmende snackautomaat. Achter elk luikje ligt een brief op iemand te wachten die een lief, opbeurend of motiverend bericht kan gebruiken. Een snack waardoor je wordt opgevrolijkt, steun kan vinden of een gesprek kan voeren. Bezoekers van de Bibliotheek kunnen een hartverwarmende brief lezen of ze kunnen er een schrijven. Briefpapier ligt klaar in de Bibliotheek.

Tijdens de workshop Sprankelende brief schrijven worden deelnemers door Joosje meegenomen in de wondere wereld van persoonlijk schrijven.  Hoe zorg je ervoor dat je de lezer raakt? Waar kan de lezer kracht uit putten in tijden van een gebroken hart, geldgebrek of rouw?  Deelnemers leren een brief schrijven om iemand een hart onder de riem te steken. Aan het einde van de workshop worden de brieven in een van de hartverwarmende snackautomaten gelegd. Deelname is gratis, maar wel graag vooraf aanmelden via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl.