BloemenMozaïek Lisse

BloemenMozaïek Lisse is een jaarlijks terugkerend evenement in het hart van de Bollenstreek. Elk voorjaar wordt het dorp omgetoverd in een zee van lentebloemen. Tientallen kunstwerken worden gestoken met bloemen en zijn gratis te bewonderen.

Als de Bollenstreek weer volop in bloei staat, wordt BloemenMozaïek Lisse georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd zijn er in het hele dorp de mooiste bloemenmozaïeken te bewonderen. Deze mozaïeken zijn gemaakt door buurtverenigingen, scholen, ondernemers en enthousiaste inwoners uit Lisse die allemaal strijden om de eeuwige roem: winnaar BloemenMozaïek Lisse 2023.

Kunst met bloemen BloemenMozaïek Lisse is een jaarlijks terugkerend evenement. Maar liefst 40 mozaïeken worden verspreid over het dorp tentoongesteld. De mozaïeken zijn ware kunstwerken, gemaakt van tempex waarop hyacintennagels worden geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. De mozaïeken zijn tijdens Bloemenmozaïek Lisse voor iedereen te bewonderen. Met een deelnemerslijst en plattegrond kun je je eigen route bepalen en te voet of op de fiets alle mozaïeken bekijken.  In Dorpshart Lisse zullen mozaïeken te zien zijn bij o.a. de Agathakerk, 't Vierkant, Lemon Hill, De Madelief en Bakkerij Van Maanen.

Voor jong en oud
Je bent van harte welkom om BloemenMozaïek Lisse te bezoeken. Naast de mozaïeken is er ook een kunstroute. Verschillende galerieën openen speciaal de deuren.

Fietsroute
In het mozaïekweekend kun je op deze pagina de fietsroute bekijken en downloaden. Deze route is met zorg samengesteld en leid je langs alle mozaïeken in het dorp. Naast de mozaïeken is er ook een kunstroute. Verschillende galerieën openen speciaal de deuren. Meer informatie hierover vind je op de plattegrond.

Wil je meedoen aan BloemenMozaïek Lisse? Dat kan!
Download het inschrijfformulier en geef je op. Het inschrijfformulier kun je inzenden via de mail naar info@bloemenmozaieklisse.nl of per post naar het secretariaat: Yvonne van Leeuwen, De Madelief 104, 2161 EX Lisse.

Inschrijven kan van 6 februari t/m 24 maart 2023.

Overzicht van alle data

  • 15 april 2023 t/m 16 april 2023