Expositie ‘Bekende en Onbekende Lissers 2.0’

In De Oude School is de expositie ‘Bekende en Onbekende Lissers 2.0’ te zien. ‘Bekende en Onbekende Lissers 2.0’ is een serie portretten van mensen uit Lisse. Gezien en geschilderd door Iet Langeveld, naar een idee van Wout Ruigrok. Langeveld schildert al jaren portretten, is landelijk bekend door o.a. haar deelname aan ‘Sterren op het doek’ in 2008 en zij behoorde in alle drie de edities van De Nederlandse Portretprijs tot de finalisten. Tussen de bedrijven door vraagt zij mensen uit haar dorp om deel te nemen aan deze serie portretten, met als doel mensen te verbinden, met elkaar kennis te laten maken, de onbekenden iets minder onbekend te laten zijn en de bekenden iets van hun onbekendheid prijs te laten geven. Langeveld vindt dat ieder mens uniek is en zijn of haar ruimte verdient, in dit geval in verf en op het doek.

Na het overweldigende succes van de eerste serie (expositie in het oude atelier Plan4 in 2015), schilderde ze door aan de tweede. De verhuizing en het opknappen van de school en Covid-19 zorgden ervoor dat een opening lange tijd niet aan de orde was maar nu gaat het toch echt gebeuren. Op vrijdag 10 september a.s. zal burgemeester Lies Spruit om 20.15 uur de eerste echte officiële opening verrichten van de expositie ‘Bekende en Onbekende Lissers 2.0', een 36 koppige serie geschilderde portretten van Lissers.

De expositie is te zien nog tot en met 25 september in De Oude School (Heereweg 253, 2161 BH Lisse). U kunt de werken bekijken van dinsdag t/m zondag tussen 11:00 en 16:00 uur.

Tegelijkertijd is er een parallelexpositie met nieuw werk van Wout Ruigrok te zien in het atelier. 

Meer informatie:

  • Iet Langeveld
  • www.ietlangeveld.nl
  • email: iet.langeveld@gmail.com
  • telefoon 06-40084614

Overzicht van alle data

  • 10 september 2021 vanaf 11:00 t/m 25 september 2021 tot 16:00