Expositie Bibliotheek Bollenstreek Lisse door Trude Hol

Expositie van Trude Hol

Vanaf 1 november tot en met eind december is er een expositie van Trude Hol in de Bibliotheek van Lisse te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek Lisse

In 2004 is beeldend kunstenaar Trude Hol het schilderen en tekenen serieuzer gaan aanpakken door lessen te gaan volgen aan de Kunstacademie Haarlem/Leiden. In 2009 heeft zij deze 5-jarige opleiding cum laude afgesloten. Tijdens haar academietijd ontdekte ze themagericht werken. Juist deze manier van werken geeft haar de vrijheid om de diepte in te gaan en met haar fantasie er van alles bij te bedenken. Zo creëerde zij een eigen beeldtaal bij het sprookje van ‘Roodkapje en de boze Wolf’ dat later uitgroeide tot ‘Roodkapje ontmoet de 7 Hoofdzonden en kapt met het sprookje’. Volgens Trude lenen sprookjes zich uitstekend voor contrasten. Mooi/lelijk, goed/kwaad, jong/oud etc. Juist die tegenstellingen maken het werk interessant.

Gaandeweg werd tekenen steeds belangrijker. Dit resulteerde in seriematig tekenwerk met als uitgangspunt de titel ‘Niemand weet het zeker’. Een zelfbedacht sprookje waarin een Meisje, een Haas en een Huis, in steeds wisselende rollen, vaste waarden zijn. Het creëren van een niet-eenduidige situatie in combinatie met de interesse van Trude in de natuur en het menselijk gedrag, maakt dat het werk een verhaal oproept. Het verwerken van zelfgemaakte poëzieplaatjes versterkt dit beeld.

Naast deze serie is Trude een nieuwe serie gestart met de titel ‘Nabeeld’. Blinddruk in combinatie met reflectie. Door schaduwwerking wordt de afbeelding zichtbaar en geeft licht. Inspiratie komt van de natuur en van dagelijkse voorwerpen.
Klik hier voor meer informatie over Trude Hol

Openingstijden Bibliotheek Lisse

Klik hier voor de openingstijden van de Bibliotheek Bollenstreek locatie Lisse

Overzicht van alle data

  • 1 november 2019 t/m 31 december 2019