Expositie van kunstenaar Ton Meeuwenoord in de Bibliotheek Lisse

Van 5 januari tot en met 1 maart is er in de Bibliotheek van Lisse een expositie van kunstenaar Ton Meeuwenoord uit Noordwijkerhout.

Nieuwsgierigheid is altijd een belangrijke drijfveer geweest om zich verder te ontwikkelen. Ook doorzettingsvermogen heeft geholpen. Soms valt het resultaat tegen en dan is het de kunst om toch door te gaan. Ton experimenteert graag en legt zijn resultaten graag vast.

De afgelopen 25 jaar heeft Ton met allerlei materialen gewerkt: aquarel, inkt, acryl, olieverf, materie en bijenwas. De laatste tijd werkt hij vooral met alcoholinkt, waarmee hij illustraties maakt bij boekjes die hij schrijft en in eigen beheer uitgeeft.

Ton heeft vijf jaar lessen gevolgd op de kunstacademie in Rijnsburg en sinds acht jaar is hij als docent werkzaam. Daarnaast maak hij regelmatig werk voor PakjeKunst inLeiden. Ton heeft aan verschillende schildersgroepen deelgenomen en is ook lid van BIBkunst voor de uitwisseling en om over en weer werk te kunnen laten zien en feedback te krijgen. Maar ook om uitleg te krijgen (en geven) over hoe een bepaald werkstuk gemaakt is.

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek in Lisse.