Expositie bibliotheek Lisse | Ada van Werkhoven en Anita van Diemen

Vanaf 15 oktober tot en met eind december 2021 exposeren kunstenaars Ada van Werkhoven en Anita van Diemen in de Bibliotheek in Lisse. 

Deze expositie is tijdens openingstijden van de Bibliotheek te bezichtigen!


Ada van Werkhoven keramiste in Hillegom
Ada heeft van kinds af aan getekend, maar ging pas op latere leeftijd naar de academie. Daar ontdekte ze haar voorliefde voor 3D en de vele mogelijkheden om met diverse materialen dat vorm te geven. Hierna volgde ze de ambachtelijke keramiek opleiding in Gouda. De hang naar ambachtelijk werk heeft ze volgens eigen zeggen geleerd van haar vader, die alles kon maken. Binnen keramiek is draaien haar passie, maar haar kennisgebied is groot en divers. Ze geeft dan ook naast keramiek draaien, handvormen, kunstlessen en teken- en schilderles.

Naast de kunstlessen die ze geeft, werkt ze bij het Archeon. Ze is daar een Romein en vertelt de historie van Nederland en is in het pottenbakkershuis actief als vakvrouw.

Huiskameratelier Ada van Werkhoven
Avenbeeck 93
Hillegom
06 52247656
www.adavanwerkhoven.nl

Anita van Diemen
Anita heeft een fascinatie voor gelaagdheid van beelden en/of motieven die in elkaar over-lopen, welke zichtbaar is in haar werk. Waar nodig, combineert zij verf met andere materia-len. Het onderwerp zijn bomen in een landschap. De eerste laag schildert zij en plein air naar waarneming of gebruikt eigen foto’s. Haar fascinatie voor gelaagdheid van verschillende beelden ontstond in de serie met spinsels. In de serie waterkant zoekt zij de tegenstelling tussen grafische elementen en organische vormen. In de mixed mediaserie van Waterkant is het beeld van verschillende lagen ondergeschikt aan haar fascinatie voor materialen. Waar nodig combineert zij Oost-Indische inkt met pastelkrijt, acryl of aquarel.

Wekelijks geeft zij op woensdagavond en donderdagochtend teken- en schilderlessen voor volwassenen in haar atelier. Tijdens deze lessen geeft zij uitleg over diverse materialen en technieken.

Meer informatie: www.anitavandiemen-art.nl

Overzicht van alle data

  • 15 oktober 2021 t/m 31 december 2021