Filmhuis Lisse – The French Dispatch

The French Dispatch presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd. De hoofdrollen worden vertolkt door een grote lijst met acteurs die soms genoegen namen met een kleine rol (cameo).

De plot volgt drie verschillende verhaallijnen, terwijl het Franse buitenlandse bureau van een fictieve krant uit Kansas zijn laatste nummer maakt. Het brengt een verzameling verhalen tot leven die zijn gepubliceerd in het gelijknamige The French Dispatch, gebaseerd op de fictieve Franse stad Ennui-sur-Blasé (letterlijk Verveling-op-Blasé). De film is geïnspireerd op Anderson’s liefde voor The New Yorker en sommige personages en gebeurtenissen in de film zijn gebaseerd op real-life equivalenten uit het tijdschrift. Een van de drie verhalen gaat over de studentenbezettingsprotesten van mei 1968.

In april 2019 zei regisseur Wes Anderson tegen de Franse publicatie Charente Libre: “Het verhaal is niet gemakkelijk uit te leggen, het gaat over een Amerikaanse journalist in Frankrijk. Het is meer een portret van deze man, van deze journalist die vecht om te schrijven wat hij wil schrijven. Het is geen film over persvrijheid, maar als je het over verslaggevers hebt, praat je ook over wat er in de echte wereld gebeurt.” (Wikepedia)

Datum: dinsdag 18 januari 2022
Aanvang: 20:00 uur
Speeltijd: 108 minuten zonder pauze

Kaartverkoop en informatie

Overzicht van alle data

  • 18 januari 2022 van 20:00 tot 21:50