De Laatste Dinsdag: Het wonder van Le Petit Prince

Na de Bijbel is Le Petit Prince het meest vertaalde boek ter wereld. Waarom kiezen mensen wereldwijd juist dit boek om hun bedreigde talen en culturen in leven te houden? Het wonder van Le Petit Prince is een inspirerend, menselijke verhaal dat de wijsheid van De Kleine Prins weerspiegelt.

Deze documentaire wordt vertoond in het kader van “De Laatste Dinsdag van de Maand Voorstelling in Floralis”, en op initiatief van en met inleiding door De Bibliotheek Lisse.

Het wonder van Le Petit Prince

Na de Bijbel is Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry het meest vertaalde boek ter wereld. Er zijn inmiddels versies in meer dan 375 talen. Waarom kiezen mensen wereldwijd juist dit boek om hun bedreigde talen en culturen in leven te houden? Van Sami, de taal in de hooglanden van Samiland, tot Tamazight, dat wordt gesproken op de woestijnvlaktes van de Sahara. Van Tibetaanse lessen aan ballingen in Parijs tot Nawat, dat nog wordt gesproken door een laatste generatie in El Salvador. Elke auteur heeft een eigen dramatisch verhaal en motivatie om Le Petit Prince te vertalen.

Het wonder van Le Petit Prince is een inspirerend, menselijke verhaal dat de wijsheid van De Kleine Prins weerspiegelt. De film werd geregisseerd door Marjoleine Boonstra (Kurai, Kurai) en ging in première op het IDFA 2018.

Toegangskaartjes Filmhuis Lisse

  • € 7,00 Losse kaartjes
  • € 6,00 Leden Filmhuis Lisse

Het wonder van Le Petit Prince op 25 juni 2019 begint om 15.00 uur. De kassa gaat een half uur voor de voorstelling..
De kassa van het FHL bevindt zich niet bij de ingang maar achter in de foyer van Floralis.
De zaal gaat ongeveer 15 minuten voor aanvang open voor het rustig zoeken van een plek.
Dankzij de oplopende rijen stoelen is er overal prima zicht op het grote doek.
Er zijn 240 plaatsen beschikbaar – vol = vol – en leden hebben geen voorrang.
Alleen contante betaling (bij voorkeur met gepast geld)

Kijk voor meer informatie op de website van het Filmhuis Lisse