Filmhuis Lisse presenteert I am not a Witch

De film

Geloof in hekserij is springlevend op het platteland van Zambia. Dat ondervindt Shula, een negenjarig zwervertje, als ze nietsvermoedend een dorp binnenloopt en wordt aangezien voor een slechte geest. Na een kort volksgericht wordt ze ondergebracht in een heksenkolonie, waar ze met een lang wit lint wordt vastgebonden om te voorkomen dat ze wegvliegt. En als ze toch ontsnapt, zal ze veranderen in een geit. Overdag moet ze met de andere ‘heksen’ op het land werken. Ondertussen verdringen de toeristen zich voor het hek om naar de heksen te kijken en neemt de kampleider meneer Banga Shula mee naar tv-optredens als magisch medium. Met muziek van Vivaldi op de geluidsband…

Rungano Nyoni

I Am Not a Witch is het opmerkelijk zelfverzekerde speelfilmdebuut van Rungano Nyoni. Ze werd in Zambia geboren maar groeide op in Groot-Brittannië, waar ze studeerde aan de London University of Arts. Nyoni baseerde haar film op ware gebeurtenissen in haar geboorteland. Als eerste buitenstaander ter wereld verbleef zij in een van de heksenkampen en observeerde van dichtbij hoe de verstoten vrouwen daar leven.

Tickets

Bij de meeste voorstellingen is vooraf kaarten kopen niet mogelijk. Kaarten kunnen gekocht worden aan de kassa van Filmhuis Lisse. De tarieven zijn:

  •       €   7,00    Losse kaartjes
  •       €   6,00    Leden Filmhuis Lisse

De kassa gaat een half uur voor de voorstelling, dus om 19:30 uur, open. De kassa van het Filmhuis Lisse bevindt zich niet bij de ingang maar achter in de foyer van Floralis. De zaal gaat ongeveer 15 minuten voor aanvang open voor het rustig zoeken van een plek.
Dankzij de oplopende rijen stoelen is er overal prima zicht op het grote doek. Er zijn 240 plaatsen beschikbaar – vol = vol – en leden hebben geen voorrang.

Meer informatie: https://www.filmhuis-lisse.nl/

Overzicht van alle data

  • 1 oktober 2019 van 20:00 tot 22:30