Filmhuis Lisse presenteert Les Invisibles

De film

De bewoners van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk zitten met de handen in het haar wanneer ze te horen krijgen dat ze geen subsidie meer krijgen. De sociale werkers krijgen de opdracht om alle vrouwen zo snel mogelijk weer de maatschappij in te begeleiden. En dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan; de vrouwen leven vaak al jaren onder pseudoniemen, en moeten opnieuw leren in een sociale en professionele omgeving te handelen. Ze gooien al hun – vaak beperkte – werkervaring in de strijd op de arbeidsmarkt. Met gedeelde smart en een gezonde dosis humor beginnen ze aan de zoektocht naar een nieuw leven.

Louis-Julien Petit

Les Invisibles is de derde speelfilm van Louis-Julien Petit. Hij werkte zelf een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs. Een deel van de cast wordt gespeeld door vrouwen die zelf dakloos zijn geweest.

Tickets

Bij de meeste voorstellingen is vooraf kaarten kopen niet mogelijk. Kaarten kunnen gekocht worden aan de kassa van Filmhuis Lisse. De tarieven zijn:

  •       €   7,00    Losse kaartjes
  •       €   6,00    Leden Filmhuis Lisse

De kassa gaat een half uur voor de voorstelling, dus om 19:30 uur, open. De kassa van het Filmhuis Lisse bevindt zich niet bij de ingang maar achter in de foyer van Floralis. De zaal gaat ongeveer 15 minuten voor aanvang open voor het rustig zoeken van een plek.
Dankzij de oplopende rijen stoelen is er overal prima zicht op het grote doek. Er zijn 240 plaatsen beschikbaar – vol = vol – en leden hebben geen voorrang.

Meer informatie: https://www.filmhuis-lisse.nl/