Filmhuis Lisse presenteert – The Movie Teller

Zondag is de favoriete dag van María Margarita, dan gaat ze namelijk met haar ouders en vier broers naar de bioscoop. Wanneer haar familie na een tegenslag geen geld meer heeft voor het wekelijkse uitje, blijkt María een bijzonder talent te hebben; ze kan films tot in detail fantastisch navertellen.

María Margarita is de jongste van vier broers en zussen in een gezin dat in een mijnstadje in de Atacama-woestijn (Chili) woont. De meest bijzondere tijd van de week voor dit gezin is zondag, wanneer ze allemaal naar de film gaan om te genieten van verhalen die hen laten ontsnappen aan hun dagelijkse leven door ze naar andere werelden te vervoeren. De ouders van het meisje realiseren zich al snel dat het kleine meisje een heel bijzondere gave heeft: een bijna griezelig vermogen om films te vertellen. Het buitengewone talent van het meisje zal zich door het hele dorp verspreiden en het lot van haar familie veranderen terwijl het land voor altijd wordt getransformeerd.

Met opvallende optredens van Academy Award-genomineerde® Bérénice Bejo, BAFTA-genomineerde Daniel Brühl en meervoudig Goya Award-winnaar Antonio de la Torre, is The Movie Teller een viering van ons vermogen om zelfs de zwaarste omstandigheden te trotseren, om liefde, gemeenschap, inspiratie en hoop te vinden waar er geen lijkt te zijn. Door de verhalen die we weven, kunnen we ons leven verheffen met gedeelde menselijke emotie.

Kaartjes voor deze film zijn vanaf tien dagen voor de voorstelling te bestellen

Meer informatie en kaartverkoop

Overzicht van alle data

  • 20 augustus 2024 van 20:00 tot 21:00