Filmhuis Lisse – Un Triomphe

Geen beter stuk om met gevangenen te spelen dan Waiting for Godot, want zij weten wat wachten is. In de speelfilm Un triomphe halen vijf gevangenen niet alleen artistieke bevrediging uit de opvoering van het stuk. Gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen in een Zweedse gevangenis in 1986.

Om toch maar rond te kunnen komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven. Verrast door het daar aanwezige acteertalent besluit hij om samen met zijn bonte groep gedetineerden Samuel Beckett’s beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ op de planken brengen. een beter stuk om met gevangenen te spelen dan Waiting for Godot, want zij weten wat wachten is… Wanneer de groep toestemming krijgt om buiten de gevangenismuren op te treden, heeft Étienne eindelijk de kans zijn talenten te laten zien. De mannen beginnen aan een tournee, die elke terugkeer achter de tralies weer pijnlijker maakt dan de vorige. Étienne is zich ondanks hun triomfen ervan bewust dat er elk moment een einde aan het succes kan komen…

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de speelfilm Un triomphe halen vijf gevangenen niet alleen artistieke bevrediging uit de opvoering van het stuk. In werkelijkheid repeteerden Zweedse gevangenen in 1986 in een gevangenis Waiting for Godot, wat eindigde in een spectaculair schelmenavontuur.


Datum: dinsdag 07 december 2021
Aanvang: 20:00 uur
Speeltijd: 107 minuten zonder pauze

Kaartverkoop en informatie

Overzicht van alle data

  • 4 januari 2022 van 20:00 tot 21:50