Filmhuis Lisse: Werk ohne Autor

Een kunststudent raakt via de liefde verbonden met het dubieuze oorlogsverleden van zijn schoonvader. Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van Das Leben der Anderen, wekt met grootse decors een van de rumoerigste periodes van Duitsland tot leven.

Werk Ohne Autor

Kurt groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime raken ook zijn persoonlijke leven. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft. Hij belandt op een kunstacademie in Oost-Duitsland waar hij mee dient te gaan in de door de communistische overheid opgelegde kunstbeoefening, die de arbeider verheerlijkt en de individualiteit van de kunstenaar onderdrukt. Op de academie ontmoet hij Elisabeth. De twee worden op slag verliefd.

Elisabeths vader, Professor Seeband, is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscarwinnende Das Leben der Anderen, schetst de turbulente jaren van 1937 tot 1966, en baseerde zich op het levensverhaal van kunstenaar Gerhard Richter.

Toegangskaartjes Filmhuis Lisse

  • € 7,00 Losse kaartjes
  • € 6,00 Leden Filmhuis Lisse

De voorstellingen beginnen om 20:00 uur tenzij dit anders wordt aangegeven.
De kassa gaat een half uur voor de voorstelling, dus om 19:30 uur, open.
De kassa van het FHL bevindt zich niet bij de ingang maar achter in de foyer van Floralis.
De zaal gaat ongeveer 15 minuten voor aanvang open voor het rustig zoeken van een plek.
Dankzij de oplopende rijen stoelen is er overal prima zicht op het grote doek.
Er zijn 240 plaatsen beschikbaar – vol = vol – en leden hebben geen voorrang.
Alleen contante betaling (bij voorkeur met gepast geld)

Kijk voor meer informatie op de website van het Filmhuis Lisse