Gemeentehuis Lisse - Expositie Lisse 825 jaar

Als afsluiting van het Lisse 825 jaar exposeren diverse leden van het regionale KunstenaarsCollectief KuCo (www.KuCo.nl) in het gemeentehuis van Lisse.

Denkend aan Lisse nu en toen, zijn door de kunstenaars diverse ideeën uitgewerkt. Van schilderijen tot foto's. Maar ook in keramiek, glaswerk, mozaïek, assemblage, hout en nog veel meer. Ook het gedicht "Lisse 8-2-5" van Alida van Leeuwen, oud-dorpsdichter van Lisse, is te zien, lezen èn horen.  

Natuurlijk zijn er diverse bloemen te zien, waaronder een groot aantal tulpen. Geschilderd, gefotografeerd, in mozaïek en van glas. Herkent u Keukenhof? Misschien niet. Maar laat u eens verrassen door deze bijzondere afbeelding.   Ook de dieren in en om Lisse zijn niet vergeten en diverse vogels waaronder een ijsvogeltje en een uil zijn aanwezig.  

Diverse gebouwen, zoals de Engelbewaarderkerk, de Hervormde (Oude) Kerk, een bollenschuur en boerderij geven Lisse van nu en toen weer en zijn op doek, foto en in hout vormgegeven. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan diverse bouwwerken in Lisse, maar ook aan de bijen in Lisse. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op en in de achterste vitrinekast.  

Ook de tulpenvaas mag niet ontbreken. De één is van hout en epoxy gemaakt. De ander geassembleerd uit diverse gebruikte materialen, zoals vorken en lepels. Dergelijke unieke vazen heeft u nog nooit gezien en zijn speciaal ontworpen voor deze expositie.Ook de Lisser zelf ontbreekt natuurlijk niet. Als figuurtje op een 8, 2 of 5. In de wind. Dansend. Een tulpenmevrouw van mozaïek. Of bedekt met bollenzand. Waar herkent u zichzelf het beste in?

Ontdek op deze tentoonstelling ook enkele unieke objecten van Vereniging Oud Lisse. O.a. een maquette  van hoe de voorgevel van het voormalig gemeentehuis er in 1920 uitzag en een deel van de authentieke trapleuning van de voorste trap uit 1979.

Deze bijzondere expositie is te zien tot en met 29 december 2023 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Lisse. U vindt het gemeentehuis aan de Heereweg 254.