Kleurenpracht schilderscompetitie en tentoonstelling


Museum De Zwarte Tulp organiseert een schilderscompetitie. Aanstormend en professioneel talent wordt uitgenodigd deel te nemen om de schoonheid van de bollenstreek tot uitdrukking te brengen in picturale vorm. Ieder voorjaar is de Bollenstreek een waar paradijs voor kleurenliefhebbers en wordt het door talloze schilders op doek vastgelegd. Iedere schilder heeft zijn eigen accenten aangebracht in zijn eigen stijl. Naast grote impressionisten als Vincent van Gogh en Claude Monet legden ook Duitse (zoals August Lüdecke-Cleve) en Amerikaanse (zoals George Hitchcock) schilders de kleurenrijkdom op doek vast. De schildercompetitie ‘Kleurenpracht’ wordt jaarlijks georganiseerd door Museum de Zwarte Tulp. Het nodigt iedere kunstenaar (professioneel of amateur) uit om een eigen impressie van de schoonheid van onze streek weer te geven. Op zaterdag 4 juni vindt de officiële opening plaats en op zaterdag 25 juni zal de expositie op feestelijke wijze worden gesloten met bekendmaking van de winnaars.

De schildercompetitie is opgesplitst in 2 groepen: professionele kunstenaars en aanstormend talent/amateur kunstenaars. Om beide groepen tot hun recht te laten komen, worden in het centrum van Lisse 2 expositieruimtes ingericht:
– Aanstormend talent/amateur kunstenaars: Koninginneweg 4
– Professionele kunstenaars: Koninginneweg 8

De expositie is te bezoeken van zondag 5 juni t/m vrijdag 24 juni 2022. 

Openingstijden:
Vrijdag tot en met zondag 13:15-16:30 uur. 

Tijdens de expositie mogen de werken verkocht worden. De verkoopprijs wordt door de kunstenaar bepaald. Als het kunstwerk wordt verkocht dan brengen wij een commissie in rekening van 20% (inclusief btw) over de gerealiseerde opbrengstprijs. De bezoekers ontvangen tijdens hun bezoek aan de expositie een lijst met de beschrijving en verkoopprijzen van de werken.

Meer informatie via de website.