Koffieconcerten in de Oude School

Koffieconcerten in De Oude School 

Om de komende winter nog wat leuker te maken organiseert De Oude School in samenwerking met Grimbergen Boeken Lisse  een serie sprankelende koffieconcerten, telkens op de tweede zondag van de maand, waarbij wordt afgetrapt op 9 oktober om 11.00 uur.
De concerten zullen worden gehouden in de voormalige gymzaal van De Oude School en er wordt een zo breed mogelijk oeuvre geboden zoals het nederlandse lied, bluegrass, folk, americana, jazz en blues. 
Dit alles voor een betaalbare prijs met gratis koffie en een wijntje toe. Kortom een breed gevarieerd programma met voor elke muziekliefhebber wat wils. Dit mag u dus beslist niet missen!


Koffieconcert-agenda:
9 oktober: Joop Visser en Jessica van Noord 
13 november: The Clover Bluegrass Boys
11 december: De Merels en de Kerels
8 januari 2023: The Oneliners & friends (nieuwjaarsconcert)
12 februari 2023: Leo's Drugstore
12 maart 2023: Carla Martens & friends

Op 13 november 2022 spelen THE CLOVER BLUE-GRASS BOYS in De Oude School. In Nederland zijn een aantal uitstekende blue-grass bands actief en in de bollenstreek zijn het The Clover Blue-grass Boys die al meer dan 30 jaar aan de muzikale weg timmeren. De spil van de band wordt gevormd door de gebroeders Henk en Peter van Klaveren. Al meer dan 25 jaar worden zij muzikaal en vocaal bijgestaan door de uit Noordwijk afkomstige Michiel Hekkens en bassist Frank van der Starre uit Leiden. Anders dan het slaafs imiteren van Amerikaanse idolen zocht de band door de jaren heen een eigen stijl en menen die gevonden te hebben in wat ze zelf aanduiden als 'garage-blues'. Henk en Peter schrijven zelf ook songs die op het repertoire staan of gestaan hebben. Verder bestaat dit repertoire uit een onnoemelijk aantal obscure en minder obscure blue-grass klassiekers, fiddel-deunen uit de tijd van Ierse pioniers maar ook verrassende covers van rock- en soulhits. Het leukst vinden de mannen van The Clover Blue-grass Boys het live optreden in het land. Dat de mannen het spelen nog niet verleerd zijn bleek wel op 3 juli 2022, zij wonnen daar het Leids Gouden Pet straatmuzikanten-festival. Bezetting: Peter van Klaveren: leadzang en gitaar, Henk van Klaveren: mandoline, viool en harmony-vocals, Michiel Hekkens: banjo, harmony-vocals, Frank van der Starre: bas, harmony-vocals.

11 december 2022 staan DE MERELS EN DE KERELS op het programma; Deze lokale groep brengt op ongecompliceerde wijze liedjes in verschillende genres waaronder folk, pop, country-muziek en Nederlandstalige muziek. Bezetting: Monique van der Geest: zang. Wil van der Mey: zang. Jan Willem Snoeks: zang, contrabas, gitaar en Erik Lips: zang, gitaar, mondharmonica en contrabas.

Het nieuwjaarsconcert vindt plaats op 8 januari 2023. Dan is het de beurt van de 'huisband' van De Oude School: DE ONELINERS. Zij spelen een mix van folk tot jazz, gebracht met een enorme podium-energie. Zij zijn een muzikale vriendenclub die al vele jaren samen speelt op o.a. open podia en afgelopen zomer hebben zij opgetreden tijdens het music- & foodfestival in het Mondriaanpark te Lisse en op het straatmuzikantenfestival De Gouden Pet in Leiden. Tijdens dit bijzondere nieuwjaarsconcert hopen zij een extra aantal muzikale vrienden aan u voor te stellen.

Bezetting: Iet Langeveld: zang. Wout Ruigrok: zang, gitaar. Jan Kaptein: harmonica, zang, gitaar. Jan Hendrik van der Pol: klarinet, zang. Huub Wullems: bas en zang.

Vervolgens staat op 12 februari 2023 LEO'S DRUGSTORE op het podium. De band Leo's Drugstore is regelmatig te beluisteren in cultuurhuizen, jazcafe's en - clubs en op jazzpodia en -festivals, zoals bijvoorbeeld jazzpaleis Soestdijk, Meerjazz Hoofddorp, Haarlemse jazzweek en jazznight Groningen. Zij werkten o.a. samen met de bekende Amerikaanse trompettist Philip Harper. De band speelt een gevarieerde mix van instrumentale en vocale stukken en heeft van o.a Stan Getz, Herbie Hancock, Miles Davis, Marcus Miller, Roy Hargrove, Astor Piazolla, Van Morrisson nummers op het repertoire staan. De band heeft 2 cd's in eigen beheer uitgebracht. De sound van de blazers en in het bijzonder de combinatie met de vibrafoon, de originele arrangementen, en de niet-alledaagse repertoirekeuze maken de band uniek in zijn soort. Laat je verrassen door de muzikanten van Leo's Drugstore met hun aanstekelijke jazz, latin & more repertoire!

CARLA MARTENS & FRIENDS sluit deze serie koffieconcerten op 12 maart 2023.

Carla, van oudsher als zangeres bekend vanuit Lisse, heeft haar sporen dik verdiend met een repertoire dat strekt van jazz en latin via folk en americana tot in de blues, en weet met haar brons-hese stem velen in beroering te brengen. Zij zong o.a. met saxofonist Bob Rigter en met de vrouwenband Sugar and Spice en is daarnaast een zeer geziene gast op de muzikale inloopavonden in De Oude School. Kom deze uit de bollenstreek afkomstige diva meemaken tijdens het sluitconcert van deze reeks koffieconcerten!!

Algemene informatie:

 • De Oude School, Heereweg 253, 2161 BH Lisse
 • Zaal open: 11.00 uur, aanvang concert 11.15 uur.
 • Pauze met koffie +- 12.00 uur.
 • Einde concert ca. 13.15 uur met een glaasje wijn toe.
 • Voorverkoop kaarten a €12,50 (uitsluitend contant) bij boekhandel Grimbergen, Heereweg 237, Lisse.
 • Kaarten aan de deur: € 15,00.
 • Info & reserveringen bij boekhandel Grimbergen of bel 06-42312688 of mail naar koffieconcertenoudeschool@gmail.com.


Overzicht van alle data

 • 11 december 2022 van 11:15 tot 13:00
 • 8 januari 2023 van 11:15 tot 13:00
 • 12 februari 2023 van 11:15 tot 13:00
 • 12 maart 2023 van 11:15 tot 13:00