Koningsdag 2024 in Dorpshart Lisse

Programma in Dorpshart Lisse

09.00-09.15 uur  Aubade op het Raadhuisplein.
In aanwezigheid van het Gemeentebestuur, het Oranje-comité en hopelijk zeer veel belangstellenden zal de Nationale Driekleur worden gehesen. Na het welkomstwoord van de Burgemeester klinkt het ‘Wilhelmus’. Vervolgens speelt het Harmonieorkest Da Capo navolgende oudhollandse liedjes: De Zilvervloot; Hollands Vlag en Land van Maas en Waal (Jan Klaassen de Trompetter).

09.15-10.00 uur  Concert harmonieorkest Da Capo.
Vanaf het podium op het Raadhuisplein verzorgt het Harmonieorkest van Da Capo een concert met muziek passend bij deze feestelijke dag.

09.30-14.30 uur  Kinderrommelmarkt.
Het marktterrein bestaat uit: Kapelstraat – Schoolstraat – Hobahostraat (gedeeltelijk) – Raadhuisplein – Heereweg. Deelname gratis; voorinschrijving niet nodig. Verkoop van drank- en etenswaren is niet toegestaan! Ook alle vormen van Commerciële verkoop zijn verboden!

09.30-12.30 uur  Kinderspelen op speelplaats in de Schoolstraat.
Voor de kleinere kinderen zijn er heel veel leuke dingen te doen. Voor de deelnemertjes is er limonade; voor de begeleiders koffie of thee. Deelname is gratis. De kinderspelen vinden plaats op het schoolplein van basisschool De Akker. Het geheel staat onder leiding van de Scoutinggroep Shawano’s.

09.30-19.00 uur  Nostalgische kinderkermis op het Raadhuisplein.
Deze kleinschalige, maar gezellige kermis is een genot voor kinderen, ouders, oma´s en opa´s. De attracties staan opgesteld op het Raadhuisplein. Ouderwetse lekkernijen zijn te koop in een gebak- en in een snoepkraam. Voor slechts € 1,50 is er vermaak in een zweef-, draai- of bootjesmolen. Ook kun je ‘touwtje trekken’ en is er een ‘schiettent’.

11.00-16.30 uur  Familieprogramma.
Vanaf een groot overdekt podium op het Raadhuisplein presenteert Frank v.d. Kroft een gevarieerd programma met demonstraties, dans en muzikale optredens van o.a. .

 • 11.00 uur Turndemonstratie gymnastiekvereniging Fit.
 • 11.30 uur MLX Musical & Dance, een wervelende show in vele dansstijlen en liedjes uit musicals.
 • 12.45 uur Feel free Countrydancers uit Lisse.Bewegen op vrolijke countrymuziek o.l.v. Co de Vries.
 • 13.30 uur Popkoor Elan. Welkom bij het koor Elan, het verrassende koor uit de Duin- en Bollenstreek.Koor Elan brengt een onderscheidend en afwisselend, uiteraard meerstemmig gezongen, repertoire.
 • 14.30 uur Ronald de Lijzer, Zing met volle borst mee met de bekende plaatselijk zanger.
 • 15.30 uur “Omdat je jarig Band”. Deze band is 5 jaar geleden opgericht en bestaat uit 3 jongens uit Lisse en 2 uit Haarlem. Het repertoire bestaat uit nummers van Prince, U2, Oasis, van Dik Hout, kortom herkenbaarheid uit de jaren “80, “90 en 2000. Als afsluiter op het podium zal deze band het Raadhuisplein laten swingen.Zorg dat je er bij BAND!!Tussen de diversen optredens door zal Frank op een interactieve maar vooral ludieke wijze het publiek bewegen tot een vrolijk oranjefeestje
 • 12.00-13.30 uur Demonstratie vrijwillige brandweer Lisse. Wil je later brandweerman of -vrouw worden? Kom dan oefenen met een echte waterspuit! De demonstratie vindt plaats in de Hobahostraat.
 • 12.00 -14.00 uur Ponyrijden op De Haven: Voor de kleinere kinderen. Een uniek fotomoment. Kosten 2 euro voor een ritje op de pony en 3 euro voor een ritje op een heus paard. De opbrengst is bestemd voor de ponyopvang te Lisserbroek.

De horeca rondom ’t Vierkant organiseert navolgend muzikaal programma:

 • 14.30-18.30 uur Livemuziek op ’t Vierkant, toegang gratis. Diverse horeca is vanaf 11.00 uur geopend.
  Het repertoire van de feestband Run4Cover is enorm gevarieerd; van rock 'n' roll tot disco, van de jaren 80 en 90 tot het beste van vandaag. Je hoort nummers van geweldige artiesten zoals Elvis, Tina Turner, de Dolly Dots, maar ook moderne hits van Beyoncé, ABBA, Bruno Mars, Beastie Boys en Queen.

Er is controle bij de poorten van het afgezette feestterrein. Het meebrengen van eigen consumpties is niet toegestaan. Onder de 18 jaar geen alcohol! Bij twijfel wordt om een ID-kaart gevraagd! Honden worden niet toegelaten.

De terrassen op het leukste horecaplein van de Bollenstreek zijn al eerder geopend voor ontbijt, koffie met gebak of een lekkere lunch. Natuurlijk kan er ook gezellig geborreld worden op de terrassen met eventueel aansluitend een heerlijk diner.

Kijk voor het complete programma voor Lisse op: Oranje Comite Lisse