Orgelconcert in St. Agathakerk

De Stichting Vrienden van het Adema-orgel in Lisse organiseert op zaterdag 22 juni weer een orgelconcert in de St. Agathakerk van Lisse. 

Aanvang 20.15 uur. Het monumentale Adema-orgel in deze kerk zal dan bespeeld worden door Simon Stelling.


Voor wie de eerste twee concerten van het nieuwe seizoen gemist heeft is er vóór de zomerstop nog één kans om het prachtige Adema-orgel van Lisse tijdens een orgelconcert in haar volle glorie te beluisteren.

Een zeer bijzonder orgelconcert zelfs, want organist Simon Stelling zal tijdens dit concert alleen muziek spelen die oorspronkelijk niet voor orgel geschreven is, zogenaamde transcripties. Laat u bijvoorbeeld verrassen door de Ouvertüre "Le Nozze di Figaro" van Wolfgang Amadeus Mozart of de Ouvertüre "Lohengrin" van Richard Wagner.

Maar ook wereldberoemde orkestmuziek zoals delen uit de “Holberg suite” van Edward Grieg en het Largo uit de "New World Symphony" van Antonin Dvorák staan op het programma.

Verder nog werken van Luigi Boccherini en Franz Liszt. Tot besluit zal het spectaculaire “Die Moldau” klinken van Bedrich Smetana.

Kortom een avond met een zeer feestelijk programma! Ook mensen die normaal gesproken niet zo snel een orgelconcert zouden bezoeken gaan hier nog lang over napraten. In het bijzonder zijn ook zij van harte uitgenodigd!


Simon Stelling studeerde aan het Utrechts Conservatorium en vervolgens bij Marie-Claire Alain te Parijs. Hij is als kerkelijk organist verbonden aan het Steinmeyer-orgel van de Adventskerk en sinds 2013 Stadsorganist van de gemeente Alphen aan den Rijn.
Hij speelde integrale uitvoeringen van o.a. de orgelwerken van César Franck, Maurice Duruflé, de grote orgelwerken van Franz Liszt en de Orgelsonates van Alexandre Guilmant.

Verder organiseert hij in Alphen aan den Rijn orgelprojecten voor scholen en vele andere evenementen rondom het unieke Steinmeyer-orgel. Met het door hem opgerichte Kamerkoor Cantabile verzorgt hij vaak Nederlandse premières. In Alphen aan den Rijn is hij tevens als muziekpedagoog werkzaam.

De toegang tot het concert is gratis, na afloop is er een collecte om de onkosten te bestrijden.

Voor meer informatie zie www.ademavrienden.nl