Tweede Politiek Café in Bibliotheek Lisse

Moet Lisse bollengrond opofferen aan woningbouw? En is het nodig dat de gemeente geld bijdraagt aan sport en cultuur? Deze vragen staan centraal tijdens het tweede Politiek Café, dat op donderdagavond 13 juni van 20.00-21.30 uur wordt gehouden in de Bibliotheek van Lisse. 

Dit initiatief, georganiseerd door de gemeenteraad van Lisse en de Bibliotheek Bollenstreek, biedt de inwoners van Lisse de gelegenheid om te debatteren over maatschappelijke thema's. Het eerste Politiek Café op 7 maart was een groot succes. Meer dan zeventig  inwoners wisselden van gedachten over betaald parkeren, groenonderhoud en hondenbelasting in de gemeente Lisse.

Net als de vorige keer gaan we aan de hand van stellingen, vergelijkbaar met het bekende tv-programma Het Lagerhuis, in gesprek over de genoemde onderwerpen. Omroep Bollenstreek heeft voor elk thema een informatief filmpje gemaakt ter introductie. Er is volop ruimte om ideeën te delen, wat mogelijk verrassende en creatieve oplossingen oplevert. De avond wordt geleid door debatspecialist Patricia Wouda.

Deelname is gratis. Voor de organisatie is het prettig als u zich van tevoren aanmeldt via www.bibliotheekbollenstreek.nl/politiekcafe. Maar ook zonder aanmelden bent u van harte welkom. Inloop is vanaf 19.30 uur.