Theater Floralis presenteert Muziek in Tijden van Oorlog

Theater Floralis presenteert Muziek in Tijden van Oorlog

Na de aangrijpende en bijzondere voorstelling  Adres Onbekend d.d. 1 mei 2017 zal Stichting Theater Floralis Lisse maandag 30 april 2018 wederom een evenement organiseren in het kader van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Muziek in tijden van oorlog

Met Bram van der Vlugt, Sahand Sahebdivani, Lucas Dols e.a.

Muziek is overal en is van alle tijden. Waar ook ter wereld, zelfs in tijden van oorlog wordt er muziek gemaakt. Of misschien wel júist.

Deze speciaal samengestelde voorstelling gaat over muziek in de oorlog.

Oorlog van toen en oorlog van nu. Bram van der Vlugt vertelt. Over muziek in de kampen en over de Nederlandse dirigent Willem Mengelberg. Van der Vlugt & Co zetten gedichten op muziek.

De pianist Tony Roe zal een gedeelte vertolken uit Quartet for the End of Time, een stuk dat Olivier Messiaen als krijgsgevangene componeerde in een kamp in Görlitz.

De Iraanse verhalenverteller Sahand Sahebdivani vertelt over de kracht van muziek in een oorlog.

Lucas Dols komt spelen met Van der Vlugt & Co en namens Sounds of Change. Hij zal met Syrische muzikanten, o.a. Nawras Altaky die pas sinds kort in Nederland is, muziek maken en vertellen over de kracht van muziek in Syrië.

Een bijzondere avond. Geïnspireerd. Met kunstenaars van toen en nu, van daar en hier. Want muziek is er altijd. En overal.

Zaal open 20.20 uur,
Aanvang; 20.30 uur.
Toegangsprijs; 17,50 euro